Τα νέα μας

23/12/2016 Αυξημένος κίνδυνος θανατηφόρου εμφράγματος τα Χριστούγεννα!

 

16/11/2016 Μελέτη PIONEER AF-PCI: Ριβαροξαμπάνη σε συνδυασμό με έναν P2Y12 αναστολέα ή με διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή μετά από αγγειοπλαστική σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή .

 

 


 

To 19ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος διοργανώθηκε με επιτυχία από την Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και επιφανών συναδέλφων από την Cleveland Clinic στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας από 7-9 Οκτωβρίου 2016.

To τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου

 


 

 

To 18ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος διοργανώθηκε με επιτυχία από την Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και επιφανών συναδέλφων από την Cleveland Clinic στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας από 9-11 Οκτωβρίου 2015.

 

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο καρδιολογίας (Λονδίνο Σεπτ.2015)

 

To 17ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος διοργανώθηκε με επιτυχία από την Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και επιφανών συναδέλφων από την Cleveland Clinic στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας από 10 – 12 Οκτωβρίου 2014.

 

Νέο ελπιδοφόρο πειραματικό φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια. (PARADIGM-HF trial). (Νικόλαος Ζαβός)

H παχυσαρκία ακόμη και στη νεαρή ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. H πρώτη μελέτη στο είδος της δείχνει πως η παχυσαρκία βλάπτει την καρδιά ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου. (Νικόλαος Ζαβός)
[Άρθρο για το κοινό] Σιωπηρό έμφραγμα μυοκαρδίου Αναγνωρίστε τα συμπτώματα (Νικόλαος Ζαβός)
Sex και καρδιά Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που καρδιοπαθείς αποφεύγουν να θέσουν στο γιατρό τους. Ειναι ασφαλής η χρήση φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία (όπως viagra ) σε ασθενείς με καρδιοπάθεια; (Νικόλαος Ζαβός)
Κολπική Μαρμαρυγή: Μία από τις σύγχρονες “επιδημίες” του δυτικού κόσμου. Όλα τα νεότερα δεδομένα και απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε από το κοινό. (Νικόλαος Ζαβός)
To 16ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος διοργανώθηκε απο την Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική Λάρισας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας και την Cleveland Clinic στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας από 1-3 Νοεμβρίου 2013.
[Άρθρο για το κοινό] Δίαιτες ταχείας απώλειας βάρους και κίνδυνοι (Νικόλαος Ζαβός)
[Άρθρο για το κοινό] Καρδιακή προσβολή. Αναγνωρίστε τα συμπτώματα! (Νικόλαος Ζαβός)
[Άρθρο για το κοινό] Πρωινό γεύμα: Η καρδιά σας το έχει ανάγκη! (Νικόλαος Ζαβός)
[Άρθρο για το κοινό] Η σημασία της συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή (Νικόλαος Ζαβός)
[Άρθρο για το κοινό] Στυτική δυσλειτουργία και καρδιαγγειακές επιπλοκές (Νικόλαος Ζαβός)
[‘Αρθρο για το κοινό] Τα ευεργετικά οφέλη της φυσικής άσκησης (Νικόλαος Ζαβος)
[‘Αρθρο για το κοινό] Αρτηριακή υπέρταση και μύθοι (Νικόλαος Ζαβός)
19/7/2013 Mεγάλο αφιέρωμα σήμερα απο την εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στη λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Την ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη!
[‘Αρθρο για το κοινό] Παθητικό Κάπνισμα και δυσμενείς επιδράσεις (Νικόλαος Ζαβός)
[‘Αρθρο για το κοινό] Πολυπεκτομή σε ασθενείς υπό αντιπηκτική αγωγή (Νικόλαος Ζαβός)

1/10/2012 : To 15o Καρδιολογικό συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος θα διεξαχθεί από 11-14 Οκτωβρίου 2012 στην πόλη της Λάρισας στο ξενοδοχείο Imperial.
Το προκαταρκτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ:


Προστέθηκε άρθρο για την αμυλοείδωση

Προστέθηκε άρθρο για τη θρεπτική αξία των φασολιών


Προστέθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό:


31/10/2011
Προστέθηκε το πρόγραμμα ομιλιών της καρδιολογικής κλινικής στο μενού “εκπαιδευτικό πρόγραμμα”
Προστέθηκε άρθρο για το κόκκινο κρασί και νέα συνταγή στο μενού υγιεινής διατροφής
Προστέθηκαν επερχόμενα συνέδρια στο μενού ιατρικές εκδηλώσεις
Προστέθηκαν στιγμιότυπα απ’ το συνέδριο της κλινικής μας στο μενου “τα συνέδριά μας”

12/10/2011
Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ δόθηκε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής καθηγητή κ. Φίλιππο Τρυποσκιάδη και τον καθηγητή και ακαδημαϊκό κ. Χαρίσιο Μπουντούλα με αφορμή την έναρξη του 14ου καρδιολογικού συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδας.
Παράλληλα ανακοινώθηκε και η έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της Πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής Λάρισας απο τον ιατρό της κλινικής και υπεύθυνο του site κ. Νικόλαο Ζαβό.